Utu-huivi

Yhden kerän/vyyhdin juttuja on aina kiva tehdä. Ohuet langat, joita voi neuloa isoilla puikoilla ovat juuri omiaan tällaisiin neuleisiin. Neulottiin tuossa ennen joulua useampiakin huiveja Silk Mohair -langasta. Menekki huiviin siis yksi 50 gramman kerä, jossa 280 m. Langathan saat tietysti meiltä 🙂

Utu
Lanka: SandnesGarn Silk Mohair, 50g
Puikot: pyöröpuikko tai pitkät puikot 6mm
Mallineuleet: ainaoikein neule, sileä neule
Neuletiheys:  16s / 10cm
Malli: Anu Paljärvi

 Luo 17 s. Neulo 74 krs aina oikein.
Aloita sileä neule ja tee lisäykset:  1. lisäyskrs: 1 o, neulo jokainen silmukka etu- ja takareunastaan oikein, kunnes jäljellä on 1 s, neulo 1 o. 2. lisäyskrs: Neulo 3 o, neulo nurin kunnes 3 s jäljellä, neulo 3 o. 3. lisäyskrs: Kuten 1. krs (=62s). Kummassakin reunassa on 3 reunasilmukkaa, joilla neulotaan ainaoikeaa, muilla silmukoilla neulo sileää neuletta. Kun sileän neuleen osuus on 84cm tai sileä neule ylettää hartioidesi ympäri, tee kavennukset seuraavalla oikean puolen krs:lla. 1. kavennuskrs: Neulo 1 o, neulo 2 o yhteen kunnes jäljellä on 1 s, neulo 1 o. 2. kavennuskrs: Neulo kuten 2. lisäyskrs. 3. kavennuskrs: Neulo kuten 1. kavennuskrs (=17s). Neulo aina oikein 75 krs.

Päättele s:t, katkaise lanka ja päättele langanpäät. Kostuta ja asettele tasolle muotoonsa kuivumaan: ainaoikeinnauhat 33cm pitkät, 10 cm leveät, sileä huiviosuus 85 cm pitkä, 34cm leveä.

Jotta ette olisi ihan vain tekstin varassa, niin pari kuvaa alla. Vaaleanpunaiseenhan en muuten pukeudu koskaan, mutta ei tuo nyt niin pahalta näytä vai mitä sanotte?

utu3

utu

2 kommenttia artikkeliin ”Utu-huivi

  1. Nätisti solmittu tuo ihan tavallinen huivi! Erilaisiin tarpeisiin on aina tehty kaventuvia tai leventyviä huiveja. Mikä ihmeen mali?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s