Vienot lapaset

Pian on jo joulu.. Niin kovasti toivoisimme mekin lunta ja valoisampaa maisemaa. Toisaalta lauhojen säiden myötä ulkona on edelleen pärjännyt tavallisilla lapasilla. Tänään jaamme teidän iloksenne ja hyödyksenne ohjeen peruslapaseen, joka on koristettu sievin valepalmikoin. Lapaset on suunnitellut ja meille neulonut entinen harjoittelijamme, pitkäaikainen neuleystävämme Satu. Kiitos Sadulle 🙂

20151219_143022

Vieno -lapaset

Lanka: Rowan Hemp Tweed (75% villa, 25% hamppu) 100 g (upea lanka kauniine murrettuine sävyineen!)

Puikot: 3,5 mm sukkapuikot tai käsialan mukaan

Tiheys: 21 s sileää oikeaa = 10 cm

Koko: naisen

Malli: Satu N.

20151219_143152

Vasemman käden lapanen: Luo sukkapuikoille 44 s ja neulo suljettuna neuleena I ja II puikolla mallineuletta ja III ja IV puikolla 2 o, 2 n. Neulo yhteensä 25 krs. Jatka I ja II puikolla mallineuletta ja aloita III ja IV puikolla sileä oikea. Kun olet neulonut 4 krs, aloita peukalokiilan lisäykset. Neulo kunnes IV puikolla on jäljellä 2 s, lisäys, 1 o, lisäys. Toista lisäykset joka 2. krs, niin että lisäysten väliin tulee aina 2 s enemmän kuin edellisellä krs:lla. Tee lisäyksiä kunnes peukalokiilassa on 13 s, ota silmukat apulangalle ja luo 1 uusi s. Jatka edelleen I ja II puikon silmukoilla mallineuletta ja III ja IV puikoilla sileää oikeaa 29 krs. Aloita kärkikavennukset. Kavenna joka 2. krs 4 s seuraavasti: tee I ja III puikon alussa ylivetokavennus 1 reunasilmukan päässä ja II ja IV puikon lopussa (kun 3 s jäljellä) 2 o yhteen. Tee kavennuksia kunnes jäljellä  8 s (edessä 4 s ja takana 4 s). Kavenna kummaltakin puolelta 2 keskimmäistä s ylivetokavennuksella. Kavenna loput 3 s kummaltakin puolelta seuraavasti: nosta 1 o neulomatta, 2 o yhteen, vedä nostettu silmukka yli. Pujota lanka silmukoiden läpi ja päättele.

Peukalo: Poimi apulangalla olevien 13 silmukan lisäksi 2 s =15 s. Jaa silmukat 3 puikolle ja neulo sileää oikeaa kunnes peukalo lähes peittyy. Kavenna jokaisen puikon lopussa joka krs 2 o yhteen kunnes jäljellä 3 s. Pujota lanka silmukoiden läpi ja päättele.

Oikean käden lapanen: Neulo kuten vasen. Tee peukalokiila III puikon alkuun seuraavasti: Neulo 1 o, lisäys, 1 o, lisäys. Jatka lisäyksiä samoin kuin vasemman käden lapasessa.

 

¤ ¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

 

tyhjä ruutu = oikea s

  • = nurja s

¤ = nosta 1 s o neulomatta lanka työn takana, 1 o, lk, vedä neulomatta jätetty s oikean s:n ja lk:n yli

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Vienot lapaset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s